Happy New Year....

I väntan på tolvslaget har jag hunnit vara inne i stan och träffat Lisa och Tessan, vi skulle brunchat på Anglais men det var stängt.....dom har bara brunch på helgdagar och vi trodde denna dag räknades som helgdag. Ja , ja, vi gick vidare in i Sturegallerian och hittade ett mysigt fik, det är som ett varadagsrum, soffor och så. Jag och Tessan åt varm toast med fyllning som jag inte kommer på vad det heter nu. Lisa åt stekt bagel. Efter det gick vi in på MQ för Lisa skulle byta en vara. Jag hittade en jacka på rea som jag ville ha men inte i min storlek, typiskt, men dom sa dom hade den jackan kvar i Gallerian och i Fältöversten, så jag och Lisa gick  till Gallerian. Tessan åkte hem.Sedan gick vi vidare till Scandic Sergel Plaza för att ta varsin drink, det blev två, he he he, sen hann vi inte mer. Vi drack Margaritas, muuums, det är Lisas favvodrink, jag tycker mer och mer om den jag med.När jag kom hem var jag tvungen att ta en powernap på 40 min, nu känner jag mig redo inför kvällen, man ska ju orka åtminstonne till kl.02.00, ha ha ha. Micke är på jobbet, han kommer senare. Jenny är här redan, snart kommer Monica och hämtar oss.
Bye bye så länge.
GOTT NYTT ÅR!!! HOPPAS NI ALLA FÅR EN TREVLIG KVÄLL!!! PUSS OCH KRAM!!
Skriver mer imorgon.

Dagen innan tolvslaget

Natten har varit ojämn så därför sov jag ända till kl. 10.00. Micke hade åkt till jobbet redan, detta var igår.
Micke kom hem lika snabbt som han åkte till jobbet. Datasystemet var nerlagt så han kunde inte göra så mycket.
Vi tvättade mellan 13-16, så var vi och handlade det sista inför Nyår. Jag gjorde hovmästarsås till skaldjursbuffen och Micke kokade musslorna. Vi provsmakade musslorna, muuuums, helt sagolikt goda!!Längtar sååååå till Nyår då man får äta hummer, havskräftor, färska räkor, krabba och musslorna.
Resten av dagen slappade vi och glodde på tv. Jag har satt champagnen på kylning, en Bollinger från 1829, dvs. det började tillverkas då. Denna champagne fick jag av mina bröder i 40-års present samt två fina champagneglas från Itala. Tack så mycket!!
Vi såg två filmer på raken, Vittne till mord och Morden i Midsommer, en massa mord hela kvällen, sen var det dax att lägga sig.

Snart Nyår...

vaknade vid 10.00, Guuuud vad jag har sovit, det var asskönt.
Åt min julskinksmörgås, tog en dusch och sen bagav jag mig iväg till stan. Letade efter min munkjacka från Peak Perfomens, trodde den skulle finna på Åhlens, men den fanns inte där till min stora sorg...snyft. Det blev ett lakan bara. Bytte min bh på Lindex och sen åkte jag vidare för att hälsa på Micke på sitt arbete.  På vägen hem handlade vi på bolaget, det är ju Nyår snart, he he he.
När vi kom hem har vi mest slappat och ätit lite mat, jag har hunnit blogga ikapp , detta är Mickes dator eftersom min har lagt av helt, suck...Han använder inte sin dator så mycket så jag kan få använda denna, så kan jag lugna mig att köpa ngn. ny så länge, då hinner man spara ihop lite. Tack snälla älskling för att jag får använda denna, jag är ju som sagt internetberoende, ha ha ha.Speciellt Facebook.com och blogg.se.
Nu tittar jag på en film, Älsklingen har lagt sig redan, men jag vill inte sova än, jag är ju ledig. Micke jobbar 2 dar till, sen är han ledig 4 dar. Jag är lyxhustru och börjar inte förren den 11 Januari, vissa har det bra. Eller hur?
Nu orkar jag inte skriva mer. sov gott alla bloggisar. Hörs imorgon

Och himlen därtill

Vaknade kl. 8.00, eftersom vi ställt kl. då, men när jag vaknade så hade Micke dragit redan till sitt lilla arbete. Jag steg upp och åt frukost, julskinka på knäckebröd med senap och äppelmos, en oslagbar kombination som jag högt kan rekommendera, muuuums. Vi griljerade en julskinka igår kväll, Söndag kväll alltså.
På förmiddagen var jag otroligt effektiv, som jag oftast är, ha ha ha. Jag städae kylen, skafferiet, samt ugnen, drog till och med ut spisen! Sen dammsög jag och skurade hela lägenheten. Visst är jag duktig? he he he.
resten av em tillbringade jag framför burken för att se Borta med Vinden, en otroligt bra film!!
Kl. 17 skulle jag träffa Lisa och Fernando, vid Skrapan, deras bar högst upp har en otrolig utsikt över hela Söder, den heter : Himlen därtill.  Kan jag varmt rekommendera. Vi tog en öl och sen gick vi vidare till Mest för vi ville äta lite. Jag åt en biffplankstek och Lisa åt en laxplanka. Fernando åt biff och pommes med bea. Sen var vi sä otroligt mätta, så vi åkte vidare till Sas Radison, till deras skybar, inte lika fin utsikt, men mysig bar. Drinkarna var inte gratis, ha ha ha, 153 kr för en 6a!! vilket rån! Lisa var så mätt såhon orkade ingen. Jag fick knappt i mig min, så mätt var jag!!Vid 21.30 åkte vi hem, mätta och trötta. Tack för en trevlig afton.


Gone whit the wind

Då jag själv kände mig vilsen och otillfredställd så fanns det ett alternhativ där alla känslor fanns förpackade i en enda stor händelse som tar oss tillbaks till kolonialtiden och så därför köpte jag Borta med vinden, filmen i sig behöver ingen närmare presenation så här kommer min resention.
Filmen bygger på en roman av Margaret Mitchells , regissören är David O Selznicks.Allt utspelar sig i Amerikanska Södern under inbördeskriget. Man får följa en bortskämd flicka vid namn Katie Scarlett O Hara, som spelas av Vivien Leigh. Hon älskar en man hon aldrig kan få och bara det är tårdrypande.. Hon kan få vem som helst. Scarlett gifter sig med 3 män hon aldrig har älskat.Den sistnämde , Rhett Butler, spelad av Clark Gable charmas av att hon inte är som alla andra, hon överlever kriget och bygger upp sitt föräldra hem, sitt kära Tara.
Mannen hon älskar egentligen heter Ashley, spelad av Leslie Howard, men han gifter sig med sin kusin Melenie.
Denna film är såååå himla bra ! och man kan se om den gång på gång. Jag ger den 5 solar av 5 ! Absolut sevärd för alla ni som inte sett den. Den är 3 timmar lång, så passa på nu när ni är lediga.
Filmen vann 10 Oscars, bla . för bästa film och regi.



Åter till civilisationen

Kära alla trogna bloggläsare...
Idag, Söndag åker jag och Jenny till hem till Stockholm, Filippa stannar kvar i Molkom. Hon åker till Staffan den 30. Innan vi åkte så tog vi en promenad upp till marias föräldrar, dom bor i en tvåa typ 5 min ifrån där dom bor.
Deras lya kostade 20.000, så om ngn. vill köpa en tvåa i Molkom så kan ni ju köpa en, he he he. Vi hann äta lunch oxå, jag gjorde en enkel ostsås till pastan. Sen var det bara att åka in till Karlstad, Maria var snälll och skjussade in oss. Filippa och Erika följde med för dom ville shoppa lite till. Vi hann precis till tåget, vi sprang tom. dom sista 20 metern. Tack snälla pappa och Maria för att vi fick komma och fira Jul med er!! Det gör vi gärna om! Eller hur Jenny och Filippa?
Tåget gick 14.24, resan gick smärtfritt, den tog bara 3 tim, så 17.31 rullade tåget in på Stockholms central, inga förseningar heller. Micke kom och mötte mig och Jenny. Hon hoppade av vid Medis. Resten av kvällen myste vi...mer berättar jag inte, he he he..

Annandag Jul

Jag vaknade ovanligt tidigt, redan kl. 8.00, faktiskt utvilad, kors i taket.
Det var bara Maria vaken då. Jag tog en dusch i deras nya kaklade badrum/ tvättstuga i källaren. Pappa har kaklat hela det rummet och lagt klinkers utanför oxå. Gud vad han har jobbat.Han är duktig farsgubben, han blir trots allt 70 nästa år, det kan man inte tro!! Det finns ju 70-åringar som knappt kan gå, stackars dom. Pappa är mycket pigg och frisk, lever säkert 20 år till!!
Idag åkte vi in till Karlstad för att mellandags shoppa. Jag, Maria, Erika, Filippa och Natalie i en bil, pappa och Jenny kom senare i andra bilen.
Maria dumpade oss i stan , sen åkte hon till Ikea. Det var hysteriskt mycket folk, jag blev mest trött. Det var småtjejerna som ville shoppa. Jag handlade bara en bh, en trosa, 4 strumpor, en festväska och en hårklämma.
Vi åt lunch i deras galleria som heter "mitt i city" Det blev wook för dom hade inte så mycket mer där.Det är inte alls lika stort som foodcourt i Kista i Stockholm, men det kan man ju inte begära.
När vi kom hem vid 14.30 så däckade jag..he he he. Maria väckte mig kl. 17.00 då det var middag, Lutfisk!!, det kan man aldrig få för mycket av. Muuuums.Erika , Filippa och Magnus fick lax.
Därefter såg vi filmen Vicki Cristina Barcelona.
Resten av kvällen ska vi slötitta på burken. Imorgon åker Jenny och jag hem, Filippa stannar till den 30 dec. sen åker hon till sin far i Örebro.
Hej så länge alla mina trogna bloggläsare!! ha ha ha


Vicki Cristina Barcelona

Denna film är regisserad av Woddy Allen, han är mycket speciell, hans filmer pratas det bara i hela tiden , sen är han pedofil oxå, och det gillar jag inte!!, han gifte sig med sin 30 år yngre styvdotter, gräns på honom!!!
Men denna film var helt ok, hade inte Penelope Cruze varit med i denna film hade den inte varit så bra. Hon spelar en nevrotisk kvinna. Vicki och Cristina är två vänninor som åker till Barcelona över sommaren och där träffar dom en spansk konstär som är väldigt passionerad och vill ha dom bägge. Problelet är att Vicki ska gifta sig så hon är lite avvaktande i början.
Men det är varckra bilder så den är värd 3 solar av 5.
Men jag skulle inte orka med för många Woddy Allen filmer.Då gillar jag hellre Pedro Almodovar




Penelope Cruze



Flashdance

Är en film från 1983, av regissören Adrian Lyne.
Handlar om en 18-årig tjej som heter Alex som jobbar som svetsare på dagarna och dansare på kvällarna på en bar i Pitsburgh. En kväll ser hennes chef, Nick henne dansa och blir kär, han vet inte att hon jobbar för honom. Alex största dröm är att få dansa proffessionellt, att få komma in på balettakademin.
Denna film är romantisk och jag ger den 3 solar av 5. Alla ni 70-talister har säkert sett den men för er 80-talister kan jag rekomendera denna film. Alex spelas av Jennifer Biel och Nick av Michael Nouri.

Nick och Alex




Det stora blå

Är en underbar film som handlar om proffsdykaren Jaques som tillbringar mesta tiden i havet med sina delfiner.
Filmen kom ut 1988 och är regisserad av den franske regissören Luc Besson. Det är hans första engelsspråkiga film. Jaques träffar Rosanna Arquette som spelar en försäkringsagent och kärlek uppstår. Men han älskar mer havet och delfinerna än henne, hur mycket han än försöker. Hans moståndare som han tävlar i fridykning med är Jean-Reno, en fransk skådespelare som även varit med i Nikita. Detta är en mycket romantiskt film och även lite sorglig.
Filmen får 5 av 5 solar . Om ni inte sett denna , så se den!





Han är ju inte helt ful heller, he he he

Changeling

Den här filmen är regisserad av Clint Eastwood med Angelina Jolie och Jhon Malkovich i huvudrollerna. Handlingen utspelar sig på 30-talet i Los Angeles. Angelina spelar en mamma vars hennes son försvinner spårlöst. Efter 5 månader hittar polisen en pojke, men det är inte hennes son, men polisen vill inte erkänna att dom gjort ett misstag. Hon kämpar trots allt mot polisen som är korumperad, dom slänger in henne på mentalsjukhuset. Stadens präst, Jhon Malkovich tror på henne och han predikar och ber för henne, så till slut har hon hela staden med sig. Hon får en toppadvokat som hjälper henne.
Filmen är baserad på verkliga händelser. Denna film kan jag absolut rekomendera! As bra!! Jag ger den 5 solar av 5 !! DEt är en thriller, kom ut 2008.
SE DEN!!!


Juldan

Idag har det snöat lite, vaknade kl. 9 idag, ganska utvilad faktiskt, kände mig piggare än igår.
Vi åt lite frukost och facebookade, samt bloggade. Marias ena syster Karin med familj kom. Torbjörn, Stina, Lisa och Max. Vi åt resterna av julmaten. 15.30 gick jag och tog en powernap , jenny väckte mig ca 17.00. Sen tog jag, Jenny, Maria och Arvid en promenad på 1,5 timme, det var jätteskönt att röra på sig, efter all mat man stoppar i sig. Zelda tog vi med oss, det är deras hund. Dom har en katt oxå, den heter Zelina.
När vi kom hem åt vi lite pasta och en pestosås. Pappa och Maria var inte hungriga.
Nu ska vi se en film som heter Changeling.
Resension kommer imorgon.
Hej så länge

Julafton 2009

Jag vaknade kl.10.00, fortarande helt seg, skulle kunna sova hela dagen faktiskt. Steg i alla fall upp och åt frukost.Tom. Erika och Filippa var vakna. Vi hann inte göra så mycket, innan vi åt kl.14.15. Det tog en timme att fixa all maten, he he he, desto snabbare att äta, ha ha ha.
Efter det så bojkottade vi Kalle Anka och såg Anna Anka istället. Kalle har man ju sett i typ 37 år, ha ha ha. Efter det var det julklappsutdelning!! Jag fick vantar av pappa och Maria, en liten tvål av Erika , ett presentkort på Lindex av Jenny samt en dvd  med Björn Gustafsson av Filippa. Jag fick en ny micro av Micke, men den fick jag redan i Måndags. Så klart var det OBH Nordica chili , ngt. annat hade inte dugit, ha ha ha. Nu har jag allt i den serien. Tack alla för fina julklappar!!
Efter julklappsöppnandet gick jag och sov, då var kl. 16.30, Jenny väckte mig lagom till Karl - Bertil Jonssons julafton.
Den kan man bara inte missa!! Han är störtskön ju...Jag var fortafarnde mätt när jag vaknade.Vi tog en timmer promenad för att röra på fläsket, trodde jag skulle bli piggare men så var icke fallet, vi såg Flachdance och åt tomtegröt, sen kl. 22.30 orkade jag inte mer, då gick jag och sov. Jag har mitt vanliga rum nere i mottagningen.
Julafton är inte så spännande längre tycker jag, det roligaste är all förberedelser innan, som grava lax, lägga in strömming och handla julklappar.
Sov gott alla, hoppas jag är piggare imorgon!

Dan före doppardan

idag, Onsdag är det sista dagen på arbetet för 2009. Vi hade inte så många gäster, typ 5 st, ha ha ha. Vi hann med allt annat, det var ju tur det, Fernando och jag samlade ihop all julmat som skulle skickas iväg till dom hemlösa. Ingen personal inom Scandic fick sin julklapp, för dom pengarna skänktes till fattiga kvinnor som vill starta eget. Och det var ju en fin gest. Man får ändå så många paket eftersom vi lever i ett I- land. Det drabbar ju faktiskt ingen fattig. Gabriel, våran bästa diskare har tagit semester , så alla har hjälpts åt att diska. Jag var klar 14.30 och då drog jag. Åkte hem och packade ihop det sista och sen åkte jag och Filippa in till Centralen. Tåget skulle gå 17.53.
Filippa och jag gick till Mc Donalds för att äta, resan skulle ta 4 tim, så man måste ju ha lite mat i magen. Jenny tog oxå en liten hamburgare. Det var tyvärr inget vanligt intercity tåg vi åkte med, det var ett regionalt tåg, suck...trångt, vi fick byta i Örebro till buss, till Filippas stora Lycka. Hennes far kom förbi och sa hej.Han bor i stan typ. Vi kom fram till Karlstad 21.45 där far väntade på oss, sen åkte vi till Molkom. Resan brukar bara ta 3 tim, men just den avgången var byte med buss och så.Seeegt, men det gick bra ändå. Jag var helt slut, kände mig nästan sjuk, asförkyld och ville bara sova.
När vi kom fram till Molkom drack vi te och åt smörgåsar. Jag gick och lade mig vid ca. 00.30.

Samrat of India

Idag, Tisadg näst sista dagen på jobbet, det var mycket lunch idag med.Konstigt, trodde alla företag hade tagit ledigt.
Efter Jobbet åkte jag till Bergsundstrand för att hämta upp Micke. Sen åkte vi till Söder, Katarina bangatan för att träffa Mamma, Jenny, Filippa och Tove på en Indisk restaurang som heter Samrat of India. Jag är lite spektisk till Indisk mat, efetrsom allt smakar likadant, men chipsen var goda och nanbrödet med olika smaker, vitlök och cocos.Maten var helt ok.Vi hade lite julklappsutdelning oxå.
Mycket trevlig kväll, sen åkte var och hem till sig, mamma bor hos Tove i Kärrtorp, jag , Micke och Filippa åkte till Bagis. jenny följde med till Tove en stund.
När jag kom hem tog jag en dusch och sen packade jag lite.
Imorgon sista dan på jobbet, sen bär det av till Molkom.
Hej så länge.


4e Advent

Idag Söndag är det 4e Advent, nu är det bara 4 dar till Julafton..shit vad tiden gått fort.Eller hur?
Vi vaknade inte allt för sent, skönt det, åt frukost och sen gick vi och handlade mat.Hela dan har vi pysslat med att grava lax , inlagd strömming, samt hovmästarsås. Som alla Söndagar så har vi tvättat oxå...vi hann med en siesta på 1,5 tim,asskönt, man måste ju ta igen all sömn man förlorat sen i Fredags, ha ha ha.
Kl 18.00 kom Jenny, Annicka och Angelica på middag, vi hade lite Julklappsbyte..Jenny och jag åt Lutfisk, dom andra åt en Oxfile saute som Micke gjort. jättegott. Nu är jag mätt, raaaap...
NU ska jag inte skriva mer, nu ska vi se på film, den kommer jag att rensensera imorgon, puss och kram, sov gott alla!!

Baksmällan

När jag kom till Bagis  vid ca.21 så kom Micke och mötte mig, vi hyrde en film som heter Baksmällan. Handlar om 4 killar som åker på svensexa till Las Vegas. Dom blir typ drogade och sen har dom inget minne alls vad som hänt. Dom vaknar upp dagen efter med en tiger i badrummet, en bebisi sviten och brudgummen borta...
Den var underhållande men inte en jättebra film, jag somnade på slutet , ha ha ha.
Denna film får bara 2 solar av 5 , sorry.


Julgodisbak hos Tessan

Igår var jag dock inte så bakis men jag var astrött...Jag klev upp ur sängen kl. 12.00. Micke hade redan åkt till sitt lilla arbete. Jag fixade lunch till tjejerna vid 13.30 och sen fick jag väldigt bråttom!! Jag skulle vara i Jakobsberg vid 15.00 men jag och ´Lisa kom försent, otippat, stackars Jessica, hon fick vänta lite väl länge...förlåt Jessica. och förlåt Tessan för att vi kom försent.
Vi har gjort kola, ischoklad, tryffel och knäck. Visst är vi duktiga?
Vi tog en paus i godisbakandet och åkte till ett ställe där vi åt bakismat, he he he...Pizzan jag åt var asäcklig, burkchampinjoner!!!urk....sen var jag mätt resten av kvällen. Jag och Lisa fick skjuss tll Sumpan, sen tog jag mig hem därifrån, var hemma vid 21.00

Leila bakar

Leila lagar inte mat, hon bara bakar, men åhhhh vilka läckerheter!
Nu är inte jag en fanatast av bakverk, varken att baka el. äta men det är kul att se andra kunna baka så fina läckerheter. Hennes program går på tv4 PLUS.





Nigella Lawson

Nigella Lawson är en kvinnlig kock från England. Hon gör oxå god mat men mycket fet mat, det kan man se på henne, ganska kraftig själv, ha ha ha.Hennes man hade sagt att han gått upp flera kilo sen dom träffades. Detta program gick för ngr. år sen. Jag gillar alla matlagningsprogram.
Hon har oxå gett ut kokböcker och en egen köksserie, dvs. köksgeråd.





Jamie Oliver

Alla vet nog vem Jamie Oliver är, han är en känd kock från England, han är jätteduktig tycker jag och kul att titta på, just nu går hans program, Jamie at home på tv 3.
Han har en egen restaurang och har skrivit egna kokböcker, har ett eget köksmärke. Just nu är han med i Ica reklamen oxå.
 I somras började han att sammarbeta med Scandic, han tog fram ett barnkoncept, hans egna meny för barnen.
Det går nog ganska bra , fast inte hos oss för vi har inte så många barmn på vårat hotel.
Jag har en kokbok av honom. Jag har en massa kokböcker från kända kockar fast jag lagar aldrig från dom, ha ha ha. Men det är fint att ha i bokhyllan....

   Jamie at home


  Jamie at Scandic



3e Advent

Idag har vädret varit som hela November, dvs. grått, grått, grått...
Vi hatr inte gjort så mycket, tvättade mellan kl. 10-13, sen tog vi en promenad till centrum, längre kom vi inte, ha ha ha...
Handlade mat och sen bakade jag lusssekatter..muuums...denna gång med 1 gr saffran.Förra gången hade jag bara i 0.5 g bara för att jag fick ett hjärnsläpp.
Dom blev jättegoda.
Filippa sover hos Amanda inatt.
Så nu är vi ensamma....
Ha en trevlig Advent alla, puss och kram. Snart är det Jul.....





Cafe Mineuir

Kl. 13.00 mötte jag Jenny i Gamla stan för att titta lite på Julmarknaden i Gamla stan, et var asmycket folk, men det var ju väntat. Vi gick lite där och tittade i affärer. Sen tog vi en lätt lunch på Cafe Mineuir, ett jättemysigt Cafe jag aldrig varit på, en trappa ner i källarvalv. Mysig inredning med soffor och fåtöljer, lite Söderstuk, och baguetterna vi beställde var asgoda, gjorda a la minute och rikligt med fyllnining, otippat faktiskt!! och inte så dyrt med tanke på kvaliten på Baguetten. Gott te oxå, inte påste...Dit vill man gå fler ggr. men det var ganska fullt så vi hade tur som fick plats.
Efter lunchen åkte vi in till City och köpte lite julklappar.
Vid 17.00 tiden mötte vi Micke i Slussen och sen åkte vi hem. Nu ska vi bara mysa resten av lördagen....
Filippa kom förbi och hämtade pengar för hon ville bowla med sina kompisar...








Visst ser det mysigt ut?...Gå hit om ni har vägarna förbi..helt klart värt priserna och mackorna


Tiger Woods

Ja, vad ska man säga?...
Vilken jävla nolla!! skulle jag vilja säga!!
Otrogna hundar har jag inte mycket till övers för, det är ju inte bara en kvinna han haft sex med, det är ju minst 11 st!!
Det bevisar ju att mannen tänker med det lilla huvdet och inte det stora!! Tur att jag har träffat dom sista 10% av män som inte bedrar sina kvinnor....Dom övriga 90 % är kvinnomisshandlare, pedofiler, och mördare!! Slutkontentan av det hela är att män är Djur!! Håller ni inte med?

Elin!!, ta hans pengar och skilj dig!! Du är inte värd denna nolla!! Man kliver inte ner i ngn. annans kvinnas säng, då skiljer man sig innan, eller går till en familjeterapeft och reder ut sina problem.
Jag har själv varit med om otrohet och då var det bara en kvinna inblandad men det räckte för mig!Man ska inte ta sån skit!!!Det är så respektlöst  och lågt mot den man älskar.Och skulle kärleken vara slut så får man inse det och göra det bästa av saken.




Elin, du är för vacker och smart för Tiger! Du kan få vem du vill!! Lämna honom!!

Annna Anka skiljer sig...

Veckans scoop är att Anna Anka skiljer sig från Paul Anka!!!...Om man nu får tro tidningarna...
Anna blev mega kändis när programmet "Hollywoodfruarna" hade premiär på tv 3 i Höstas.
Man fick följa 3 Svenska kvinnor som sökt lyckan i Hollywood.
Anna Anka, Maria Montezami och Agnes - Nicole Winter.
Detta var en braksucce!! Finns redan parodier på detta prgram på Youtube. Lisa på mitt jobb är asbra på att härma Maria Montezami, hon pratar ju sjukt långsamt, som om hon har tagit valium. Ha ha ha..
Programmet kommer tillbaka i en ny säsong. Anna Anka har oxå fått ett eget program, en julkalender.



Pernillas Jul

Pernillas Jul gillar jag att titta på, det är hemtrevligt och mysigt program och man får en lite julkänsla, hon har alltid en gäst med sig el. ett av hennes barn. Hon verkar inte vara så stroppig som vissa andra kändisar. Om man läser hennes blogg så är hon en ganska vanlig människa med fullt upp som ensamstående 4- barns morsa, fast sen har hon ju ett annorlunda jobb .
Nä, jag gillar faktiskt henne.
Hon verkar ha ett grymt hus på Lidingö. Inte helt fel det heller..



Halv åtta hos mig

Har ngn. sett detta speciella program?
Det är himla kul faktiskt, 4 personer som inte känner varandra, ska bjuda på en tre-rätters meny, och så ska dom andra sätta betyg. Alla lagar varsin gång. Den som får flest poäng vinner 15000 kr och äran!.
Kul att se folk som lagar mat och vilka menyer det blir och hur dom sen presenterar maten.
 Jag skulle oxå vilja vara med!!
Man kanske skulle anmäla sig? Vad tycker ni ?


Förmodligen skulle jag krossa motståndarna, ha ha ha...

Vad blir det för mat?

Detta är ett matlagningsprogram som jag först inte gillade men jag gillar det mer och mer, först tyckte jag att Per Moberg var töntig och slaffasde hit och dit med sitt hår i maten och så där. Men nu har jag upptäckt en annan sia av det hela, eftersom han är skådis oxå, så gör han det ju på ett speciellt sätt och skojar till det hela, och snubben kan ju faktiskt laga mat...Han är ju kock oxå.
Det är inte så att jag slaviskt måste följa detta program , men råkar jag komma på den kanalen, så vill jag titta.
Se gärna detta program, det är underhållande.



Helg igen....

Kära blogg....

Jag har varit dålig på att skriva på hela veckan.  Mycket har hänt känslomässigt och det har varit mycket på jobbet och då blir inte humöret på topp.
Veckan avslutades igår hos Monica med en god middag och Idolfinal!! Tina var oxå där, tack Monica för att jag fick komma!! Kram.
Jag och Tina tog sällskap hem för hon bor i Skarpnäck, jag var hemma 23.30, då gick jag faktiskt och la mig.

Idag är det lördag , skulle vara mysigt att gå på en Julmarknad..Någon som vill följa med?
Hoppas på att min älskling kommer hem idag...som jag har längtat....
Skriver mer lite senare idag för att se vad som händer..
Hej så länge!!

kniven mot strupen

Är det ngn. som sett detta program? Det är som Matakuten med Melker Andersson som visades för ngt. år sen.
Handlar om en känd kock, i detta fall Alexander Nilsson. Det är kul att se eftersom man är i samma branch.
Men dom som lagar mat är katastrof!! Outbildade, he he he.
Samtidigt som jag ser på detta  så tvättar vi, otippat va? Filippa har jag inte sett på hela dagen, hon är med Amanda. Idag har jag varit på Adventsfika hos Monica, Annicka var oxå där. Samt Tina och hennes 2 barn.Tack för mysigt fika...
Nu måste jag gå ner till tvättstugan.Bye bye...

  Alexander Nilsson


2a Advent..

Hej alla!
Igår gjorde jag inte mycket, det var trist väder och vi vaknade sent. Jag följde med Micke till skanstull, han åkte vidare till sitt jobb, då var kl. ca 12.30. Jag handlade en almanacka och lite julkort. På vägen hem stötte jag på Filippa, vi hade åkt med samma tåg. Vi gick hem och åt lunch tillsammans. Sen gick hon vid ca 16.00 till Amanda.
Jag har gjort rent ugnen, och det behövdes verkligen!!
Så ngn. nytta har jag gjort, ha ha ha...
Monica kom och fikade 18.45, Jenny kom 1 timme senare, då åt vi middag.Monica nöjde sig med te.Vi tittade på Robinsson, men alla dom här serierna börjar bli uttjatat, kan dom inte hitta på ngt. annat snart?
Tove i Idol har åkt ut, det var jävligt synd tycker jag, hon var grym med sina 16 år, hon kommer garanterat ändå få ett skivkontrakt.Ibland går det faktiskt bättre för dom som inte vann Idol.Är det ngn. som kommer ihåg Daniel Lindström som vann första Idol? Vart tog han vägen?
Måns Zelmerlöv som kom 3a i Idol har det ju gått jättebra för!
Micke kom hem ca 22.30, stackaren, nu har han jobbat sen för förra Måndagen!! och många timmar per dag desutom, minst 10 tim / dag.


Idag som sagt är det 2a Advent. Jag steg upp kl. 8.30. Micke sover fortfarande, han måste ta igen x antal sovtimmar han förlorat.
13.30 är vi bjudna på Adventsfika hos Monica, Annicka kommer oxå. Innan dess slappar vi bara.
16.00 har vi tvätttid, otippat va? Man måste göra tråkiga skaer oxå.
Idag skulle vi träffat Alice familj och fikat men dom fick förhinder. vi ska på middag imorgon istället hos dom. Dom bor här i Bagis. Alice är flickan som Filippa var barnflicka till för 1 år sen. Sen fick Alice en lillasyster så Filippa har inte passat Alice nu på ett tag, men det är himla kul att vi har kontakt, jag tror Filippa får sitt barnflicke jobb tillbaka, sen när lillasyster börjar dagis.


Fredag på Nikis

Arbetsveckan slutade på Nikis på Scandic Continental med Sara. Vi träffas alldeles för sällan men man har fullt upp hela tiden med jobb och barn. Sara har småbarn och det tar ju ganska mycket tid, själv har jag hur mycket tid som helst, ha ha ha.
Det är verkligen mysigt och avslappnande att bara ta det soft och äta lite och ta ngr. öl. Det slank ner ngr. White Russian oxå, he he he, man måste ju få unna sig efter en hård arbetsvecka...Jag åt en räkmacka och Sara åt en clubsandwich.Det var jättemycket folk på Nikis när vi kom dit vid 17.00 men sen dog det ut. Dom hade tydligen after work buffe med gratis plock mat..vi hade kunnat äta oss mätta på det men man vill ju inte vara girig.vi smakade lite medans vi väntade på våran mat.
Micke kom vid 22.00 ca, direkt från hans jobb. Sara åkte hem då, hon ville bara hälsa på honom.
Vi stannade en stund till och summerade dagen och sen åkte vi hem.


Snart helg...

Det ska bli sannslöst skönt att det är helg snart, bara Fredag kvar. Sitter här ensam, Filippa är med Amanda och Micke jobbar kväll, han jobbade igår oxå sent, kom inte hem förren kl.00.00, ca, blev inte många timmar sömn för honom, stackarn.Dom har mycket julbord nu, så då blir det lite mer jobb. Hoppas han kan va ledig i helgen med mig...
Igår var jag jättearg och irriterad på mitt tonårsbarn, jag kanske hade pms igår, för jag var inte alls på humör, har varit otroligt trött hela veckan...Filippa tror att jag bara ska släppa alt när HON vill?1, Det funkar inte så men det har hon väldigt svårt att förstå...men det kanske beror på att deras hjärna inte är utvecklat än...Så man får väl ha lite tålamod ibland men ibland så har jag inte det och då brinner det i mitt huvud!!
Det är både för och nackdelar att ha en tonårsdotter. Hon klarar sig bättre själv och jag får mer tid för mig, men sen blir dom dyrare och dyrare, ha ha ha. Dom går väl oxå igenom en fas, med alla hormoner och sånt.Man oroar sig för andra saker nu, än när dom var små.
Undrar om jag börjar bli sjuk, för jag har frusit hela veckan och känt mig snuvig och hängig. I lördags var jag så seg och inte alls på humör för att ens gå ut med Lisa. Då är jag inte frisk...ha ha ha.
Nu ska jag ducsha och sen se " Mammas pojkar"
Det blir tidigt ikväll, för jag är astrött. Vet inte när Micke kommer hem..Filippa kommer hem senast kl.21.00 i alla fall.
Sov gott  alla!

RSS 2.0