Familjen Annorlunda

Har ni sett detta program?
Hur i helvete vill man ha 10 barn i en 4 -rummare i Märsta?
Då kan man inte vara riktigt frisk!! Har man inget annan mission i sitt liv än att vara mamma? Visst det är härligt att vara mamma, men det finns väl en gräns?
Som om alla inte visste så kommer här en lista :
1.Barn kostar mycket pengar!!...typ 1 mille / barn upp till 20 års åldern, det innebär att har man 10 barn så kostar det 10 mille! Har man råd med det? Inte jag i alla fall, ha ha ha
2. Barn tar mycket tid och är krävande. Glöm all egen tid om du har 10 ungar!
3. Ju mer man är mammaledig från jobbet desto svårare blir det väl att komma ut i arbetslivet, har man 10 st. innebär det ca dryga 10 år från arbetet.
3.Och vad får man för pension då? Ju mindre man jobbar , ju mindre pension. Man har nog knappast råd att lägga undan pensionspengar då...Eller?
4. Små barn-små problem, Stora barn-stora problem. Man har juändå ett visst ansvar hela vägen, man vill ju att det ska gå vägen för alla barn!

Ni får gärna skriva en kommentar, tack

Söndag = Tvättdag

Vi vaknade ganska tidigt jag och Annicka. Vid 09.00 gick vi upp och åt en god frukost med ägg, jos, goda mackor , te, kaffe. vi satt och surfade lite innan hon drog hem. Jag skulle dammsuga men den är helt cp just nu, alltså dammsugaren. Suck...jag fick sopa , men det gick ju inte så bra....men men , vad ska man göra?
Filippa kom hem en sväng och så åt vi lunch tilsammans. Resterna från igår. Kl. 13 hade jag tvätttid, filippa hjälpte mig ner med alla kassar. Sen åkte hon till Amanda, dom skulle se på bio i Heron city, Farsan!
Jag sa att dom kommer att garva ihjäl sig, ha ha ha.
Skönt, nu har jag hunnit ikapp bloggandet...he he he
Ikväll kommer Jenny på tacofest. hon ska sova här. Mysigt...Nu ska jag ner till tvättstugan igen, tjing så länge....

Mys med Annicka och Monica och Melodifestival...

Idag Lördag, igår.. började dagen med att åka in till Bolaget...ha ha ha. Sen tillbaka snabbt  till Kärrtorp för att träffa Annicka och hennes mor vid solariet och så solade vi. Efter det åkte jag och Annicka  för att storhandla på Ica stormaxi i Haninge. Annicka är bäst som vill åka med mig, tack snälla du!! Pusss!!
Det var asmycket folk på Ica Maxi och det berodde nog på att det var den 27 och alla fått lön, vi brukar storhandla strax efter att jag fått lön, den 15 i månaden. Ja , ja men det gick det med. Skönt nu har man mat igen...he he he.
Jag hann inte mer än ställa in all mat och skura toan innan Annicka kom tillbaka vid 17 draget. Monica kom kl. 18
Jag hann oxå baka en blåbärspaj oxå... Till varmrätt gjorde jag en smördegsinbakad fläskfile med champinjoner och skinka, samt rvs till och en god sallad. Det var mumsigt...Annicka drack rött och Monica vitt och jag drack en öl....Är inte alls sugen att dricka alkohol...men det beror på min sinnestämmning.
Vi hade en superduper mysig kväll med Melodifestival. Det var bara skitlåtar förutom Peter Jöback och Pernilla Whalgren. Peter gick till final och Pernilla till andra chansen, skandal!! Hennes låt var asbra!! en riktig schlager!!Dom flesta låtar som är med är inga shlagers...trist...
Monica gick hem vid 22.30, Annicka sov över. Filippa ochAngelica sov hos Matte.
Vi gick och lade oss vid typ 23.30...zzzzzzz.

Middag hos Marcos

tjohoooo!! Fredag igen...Det har varit en jobbig vecka rent psykiskt...Veckan avslutades hos Marcos, vi var ngr. st. Trevligt. Marcos bjöd på mat, vi hade egen dricka med oss.Mycket gott. Jag blev asmätt...så mätt så jag nästan somnade... Tänkte först sova där men jag ändrade mig och hade sällskap med dom andra in till stan. Jag ville sova hemma, faktiskt var jag inte sugen ens att dricka alkohol, ha ha ha ha..inte likt mig. Men jag var ledsen denna kväll...men det kan jag berätta en annan gång....
Filippa och Angelica var hemma hos oss och jag sov i Flippas rum för dom ville se på tv längre än va jag ville vara uppe..

Eva på middag..Tisdag

det gick lite bättre med sl , men inte fullt bra, var hemma kl.18 Köpte lite semlor till dessert. Till varmrätt åt vi kyckling med pestosås och vildris. Micke och Eva drack vin....
Trevligt att umgås så här på en vardag oxå....Hon stannade till ca 21.00..
Tur att det är lugnt på jobbet denna vecka...det gjorde inget att man kom lite försent. Men vi åker tidigare med ersättningsbussen på morgonen.


SL Strul!!!

Det tog mig fan 1,5 tim att komma till mitt jobb!!!Detta var i Måndags...
Men det var ännu värre att komma hem, 2,5 tim!! Värsta paniken, asmycket folk och svinkallt, -20 grader. >Tur man hade sina överdragsbyxor på sig...Det var inte kul, jag hoppae gympan för inga tåg gick, jag var på dåligt humör....Micke hade i alla fall maten klar till mig...Filippa sov hos Angelica.

Pulkaåkning!!

Kära blogg....
Förlåt att det varit dålig uppdatering...
Detta är från förra Söndagen.
Sl strulade fortfarande och det tog mig 1, 5 tim för att komma till Sumpan. Kallt var det oxå...grrrrr.
Åkte hem till Lisa och därifrån åkte vi bil med hennes tre små vänner.... Vi hae matsäck med oss, tur var väl det.
Det  gick assnabbt i backen, det var en isbana och där kunde man åka  på bara rumpan.
Efter det åkte vi hem och åt lite. Lisa skjussade mig till Solna hallen för att vi skulle se Mickes son spela ishockey, men jag tog fel, det var i Solna ishall och den låg åt helvete!!! Jag fick gå aslångt! ha ha ha....
När jag slutligen kom dit så var Micke och Filippa på plats. Dert var kul att se Lukas spela ! Han är 16 år gammal. Micke har en son till som är 22 år. Men han var inte där.
vi var inte hemma förren kl.22.30 och då tog vi ändå taxi från Gullis.
Imorgon väntas det ännu mera strul....

Fika med Jess och Tess

Idag ( Lördag ) var det väldigt segt , dels var jag bakis från Fredagen och dels för att jag börjar bli förkyld. Filippa är jätteförkyld! Stackars barn. vid typ 12.00 så begav jag mig iväg in till stan för att jag skulle träffa Jess och Tess i stan. Vilken tur att jag åkte in lite tidigare för sl strulade !!  Inte första gången!!
Micke hade hunnit vara i stan redan och hämtat sin post. så när jag gick så kom han hem.
Vi gick en stund i affärer sen gick vi och fikade .  Jag åt en äcklig Ceasarsallad som inte var en Ceasarsallad, ha ha ha. Jag är väldigt kräsen!
På vägen hem så var tuben mellan Skarpnäck och Gullis ur funktion så jag var sen hem med ersättningsbuss.
Micke hade börjat tvätta vid 16.00, jag kom hem vid 17.00
Sen resten av kvällen åt vi och tittade på melodifestivalen, Filippa sov hos Matilda.
Det var jätteskönt att bara slappa resten av Lördagen. Imorgon, Söndag blir det full fart!

Pubkväll på Scandic Foresta

I Fredags var alla Scandic anställda bjudna på Pubafton på Scandic Foresta, som nu har funnits i 1 år.
Jag och Lisa var inte sen att haka på..Livet är ju en fest!!Särskillt till helgen, ha ha ha.
Tyvärr var det bara jag och Lisa från Järva och Fredrik från Täby och Sandra från Alvik...och Johan  och Micke från Foresta, samt deras f&b och hoteldirektören, som jag dissade totalt, he he he.
Det bjöds på gratismat och dryck till reducerat pris , öl och vin för 45 kr samt drinkarna för 70 kr.
Vi stannade till typ kl. 22 sen åkte vi in till stan och ett annat hotel, Anglais där vi tog en ytterligare en drink och sen åkte vi hem...
Filippa hade Angelica och Hanna på visit, sov över.


Farsan

Idag är det Alla hjärtans dag!!
Vi har sett Världens roligaste film idag! Farsan! En film gjord av Josef fares som även har gjort Jalla Jalla och Kopps.
Jag skrattade så jag grät, så rolig var den!! Ni måste se den!! Särskillt när Torkel Pettersson gör en sallad!!
Jag och Monica kunde inte sluta att skratta! Micke och Tina var mer lågmälda. Denna film får helt klart 5 solar av 5! Den var rolig !och allvarlig oxå....
Filippa var på bio med sina kompisar och såg Valentines day.
Efter bion åkte vi till Mariatorget en snabbis för att träffa Johan, gilbert och malin en snabbis. Sen åkte vi hem, och nu ska vi äta pepparstek med klyftpotatis och bea samt vitlökssmör.Muuums...




  Josef Fares

Middag hos Tove

Lördag.....
Jag gjorde inte många handtag innnan jag gick på middag hos Tove. Jag hann softa framför programmet av Lets Dance, dammsuga och duscha. Micke jobbade och Filippa hängde med sina kompisar. Jag mötte jenny vid Gullis 16.30, sen åkte vi till Hagsätra, hon har bott där sen 1 Januari, med sin förra rumskamrat Emelie.Lägenheten i Kärrtorp var ju charmigare men denna var ok, ganska stort kök och två uteplatser, där man kan grilla på sommaren, det är ju mysigt.
Tove hade lagat god mat och Jenny hade med sig öl och jag en vinflaska till värdinnan. Tack Tove för en god middag, det var kul att se vart du bor..
Eftersom dom har fel på tv nätet så tog vi en taxi hem till mig för att se på Melodifestivalen. Den kan man ju inte missa, ha ha ha, vilka skitbidrag!! Sämmre än nånsin!!
Micke hade kommit hem när vi kom hem. Filippa och Angelica kom hem vid 23.00.
Vi såg "Häxorna i Eastwick " med Jack Nicholsson, Cher, Michelle Pfieffer samt Susan Sarandon, den är askul, Jack är störtskön!
Efter det gick vi och lade oss.Jenny och Tove åkte hem vid 22.00

Filmkväll hos Lisa

Äntligen Fredag!
Igår alltså...
Vi har haft en bra vecka på jobbet, mycket att göra och lite övertid, nu har jag arbetet in 3 extra timmar, kan va bra att ha i framtiden. Jag kommer säkert få in fler timmar i min platsbank för det börjar att rulla på nu.
Jobbade till kl. 17.00 sen skjussade Ali mig och Lisa hem till henne i Sumpan, Tack Ali för skjussen, det tog 15 min, annars tar det minst 45 min hem till henne från jobbet.
Vi gick först och köpte godis och snacks till våran filmfrossa.
Första filmen heter Abnormal nånting...en skräckis, vi satt bakom  en kudde, för vi vågade knappt se, ha ha ha.
efter den filmen gick vi och köpte thaimat och så såg vi nästa film som jag tror heter Eden nånting...ha ha ha, jag och filmnamn. Det var en komedi med Malin Åkerman och Vince Vaugh. Jag somnade en stund...Man ska aldrig sätta sig i soffan en Fredagkväll för då somnar man...he he he.
Jag åkte hem strax efter 23.00, jag tog en taxi och Micke var gullig och löste ut mig i Bagis...Jag fick sova där men jag ville hem och sova. Angelica sov över hos oss.

Tack Lisa för en mysig kväll med god mat! Puss! Ses på Måndag..

Thailand , here we come!!

Sååå, äntligen har Annicka och jag bokat våran efterlängtade resa till Thailand!!
Vi åker på Nyårsafton 2010!  Guuuud vad jag ser fram emot det!! Monica skulle följt med med sin dotter oxå, men dom fick andra planer, tyvärr.
Men Jag och Annicka är laddade som fan!!
Vi ska åka till Phuket, lite utanför, Kata resort heter det, ett 3 -stjärnigt hotell. Jättefint är det! vi åker med Fritidsresor, och resan kostar 37000 kr för mig och Filippa. Det inkluderar, flygstol t o r , hotel, frukost, försäkringar, avbeställningskydd , samt transfer för 3 veckor!! Det är det värt, för det är raka vägen till Phuket.!
Så nu gäller det att verkligen spara pengar!! ha ha ha. Jag vill ha minst 15000 kr i fickpengar oxå......

Idag missade jag min träning för att jag var tvungen att jobba över nästan 2 timmar, men det är lugnt...det blir så ibland. Jag kom hem vid 19.00, och gympan började kl. 19.00...suck. Men å andra sidan så hade jag ändå inga krafter kvar, he he he.
Skönt att det är Fredag imorgon!! Då blir det filmkväll hos Lisa...

Igår var vi på Middag hos Eva och Andreas, det var ett tag sen vi träffades, så vi åt middag ihop, men man är ju trött på vardagar så vi gick hem vid 20.30.  Nästa gång får vi bjuda igen, fast då tar vi det på en helg så man kan slappna av och kanske ta sig en jävel, ha ha ha.

Nä nu orkar kjag inte skriva mer, godnatt....


Vindstädning hos Tove

Vaknade efter bara 4,5 tim sömn, he he he. Solen sken, dagen till ära. Ville sova längre, vaknade 11.30 men jag och Jenny hade lovat Tove att hjälpa henne med hennes vind. Jenny vaknade oxå sent så vi var inte hos Tove förren kl.14.00, vi skulle varit där 13.00, ha ha ha.
Det var roligt att rensa, vi var duktiga som små myror, Tove var jättetacksam att vi hjälpte henne, det är inte så kul att  göra sånt själv. Vi var tvugna att gå till grovsoprummet 3 vändor! Tove bjöd på lunch och jag bjöd på Semlor. Jag fick en stor röd kudde och Snobben, samt 2 babushkor.Jenny fick lite andra saker som hon kan behöva i framtiden.....
Jenny tog Taxi hem till Söder, och jag hoppade av i Gullis. Tove följde med Jenny för att hjälpa henne med grejerna.
Micke hade maten klar när jag kom hem...Entrecote med vitlöksbea och potatiskroketter. Muuums..
Ikväll blir det tidig sänggång....
Angelica och Filippa gick på bio , hon ska sova här.
Nu orkar jag inte skriva mer.

Middag i Solna

Vaknade typ 11.30, så skööönt att sova länge. Åt frukost till reprisen av Lets dance. Softade fram till kl. 18.00 då det var dax att åka till Sara och Lars i Solna för middag.Innan dess hann jag faktiskt handla, sova  i 30 min samt laga mat till tjejerna , samt äta lite själv oxå.
Det var bara lilla Nelson hemma, Maximilian sov hos en kompis. Jättegod mat, 3-rätters, skagen toast, oxfile med mos och rvs sås samt en underbar chesecake. Vi hann faktiskt se melodifestivalen oxå!! Kvällen var mycket trevlig och vi åkte hem med 01.30 pendeln. Fast vi kom inte hem förren kl.03.00 pga. inte så snabb trafik till Skarpnäck. Vi somnade inte förren 07.00, vad som hände däremellan kan jag inte berätta här.....
Tack snälla Lars och Sara för en underbar middag och en trevlig kväll!! Det får inte ta ett år till nästa gång!

Thåström

Fredag!! Jippieeeee!!
Alltid skönt att helgen kommer, kommer väldigt fort men helgen går snabbare! ha ha ha.
Efter jobbet mötte jag upp Micke och Johan, sen åkte vi till Globen och käkade, jag och Johan i alla fall. Jag åt Oxfile med kryddsmör och pommes. Johan åt en nudelsallad med kräftor typ. Micke åt inget. Johans kompis Gurra med flickvän döj oxå upp. Vi åt på Globen Star, helt ok käk! Har ätit där förut. Oxfilen var perfekt stekt och väntetiden var inte alls så lång. Efter maten tog vi en öl i baren oxå, sen gick vi in till Annexet där Joakim Thåström skulle spela. Förbandet började kl. 20.00, det fanns en bar inne i annexet, samt en bar till . Thåström började spela strax efter kl. 21.00.
Tyvärr kände jag inte igen så många låtar men det var kul att ha fått sett honom live i alla fall. Micke har sett honom typ alla konserter.
Snacka om att vara drogad på scen...he he he, undra vad han tagit...
Micke tyckte han var bättre förr, men han börjar bli gammal nu, är född 1957... Efter konserten åkte vi till Broder Tuck och tog en öl, sen åkte vi hem. Filippa hade tjejkväll, alla åkte hem typ 00.30.







Det var bara typ 3 låtar jag kände igen, han sjöng inte så mycket från Imperiet skivan, den har jag lyssnat på som mest. Micke köpte en tröja till Filippa, en munkjacka.

Dålig uppdatering , igen...

Sorry att jag inte bloggat på hela veckan. Haft fullt upp varje kväll hela veckan. Ingen rast ingen ro, ha ha ha.
 
Måndag:
Gympa igen med Tina, det gick si sådär, jag var trött efter helgen, he he he.Alltid trött efter en helg. Tur detvar lugnt på jobbet.

Tisdag;
Efter jobbet solade jag och Annick i Kärrtorp, efter det mötte vi upp Monica, Filippa , Angelica och Linnea vid thai stället i Kärrtorp för att köpa mat. En försmak på våran resa som vi skulle planer till Feb-Mars 2011, ha ha ha. Snacka om planering i förskott, ha ha ha. Vi hittade ingen resa, för det är för tidigt, vi får kolla i Mars igen...då kanske det finns.

 



Vi kan drömma oss bort så länge....


Onsdag:
Gympa igen i Skarpnäck, Tina hade ned sin yngsta son Viktor.
Det var jobbigt att gympa idag med, stressade som fan hem för gympan började kl.18.00 och jag  var inte hemma förren kl. 17.30
Micke gjorde maten idag: Pannerad pangasius med potatis och remoulade sås


Torsdag;
Idag har jag haft ont i huvudet större delen av dagen...Inte så skönt men , men...
Hade en dejt med Cicci på Scandic Malmen, vi satt i baren och tog en öl, jag i all fall, jag drack två , efter det blev jag väldigt lullig...he he he. Jag åt en Ceasarsallad och Cicci åt en toast med halloumi och rödbeter.
Det är alltid så mysigt att träffas, det blir inte ofta ,men bättre sällan än inget alls!! Hon jobbar extra på Järva ibland, då ses vi oxå. Hon jobbade heltid förut, men det var nog 2 år sen sist.


RSS 2.0